Meniu Închide

DESPRE NOI 

Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3  S.R.L. este persoană juridică română, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/8651/08.06.2017, avand  CUI 37714360, înfiinţată de catre Societatea ALGORITHM RESIDENTIAL S3 SRL in vederea realizarii lucrarilor de interventie necesare pentru punerea in siguranta, reabilitarea si consolidarea monumentului istoric”Hala Laminor”.

Societatea a fost înființată și funcționează în temeiul Legii 31/1990 sub forma unei societăți cu răspundere limitată, al cărei obiect principal de activitate, conform prevederilor actului constitutiv constă în lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, cod CAEN 4120.

Prezentare proiect:

Hala Laminor, încadrată de către Ministerul Culturii și Identității Naționale în categoria monumentelor istorice, conform Legii 422 din 2001 se află într-un proces de consolidare și reabilitare urmând să devină un punct de reper pentru activități culturale din Sectorul 3.

Începuturile Halei Laminor, cu o suprafață de 68.000 de metri pătraţi, sunt legate de anul 1936, odată cu înfiinţarea Uzinelor Malaxa, transformate în anii comunismului în Întreprinderea 23 August. După anul 1990 obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur și considerat pe bună dreptate, astăzi, un reper istoric al arhitecturii industriale de pe teritoriul Sectorului 3.

Primaria Sector 3 a preluat obiectivul dorind să dezvolte aici un proiect benefic pentru comunitatea locala și revitalizarea întregii zone Faur-Republica/23 August.

Pentru valorificarea Halei Laminor, în suprafață de 68.000 mp, s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe urbane reprezentative, platformă pentru circulație pietonală, organizarea unei rețele stradale care să deservească terenul fostei platforme industriale Faur și să colecteze fluxuri pietonale spre Hala monument.

Ideea de la care pornește proiectul este aceea de a dezvolta întreaga zona teritoriala prin combatarea sărăciei și a excluziunii sociale prin implicarea comunității. Dezvoltarea “mall-ului Cultural Hala Laminor” își propune în același timp  reducerea numarului de persoane aflate în risc de sărăcie, promovarea măsurilor integrate pentru educație, creare de locuri de muncă, stipularea antreprenoruiatului, generarea de beneficii socio-medicale, îmbunătățirea condițiilor de locuit a celor peste 10.000 de locuitori din zonă, combaterea efectelor discriminarii și segregării rasiale precum și susținerea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.